Na severe bude trvalo snežiť aj naďalej

Peter Minárik

Severné Slovensko sa sneženia tak skoro nezbaví, čo môže už predstavovať skutočný problém v prípade náhleho oteplenie, nehovoriac o stúpajúcom lavínovom nebezpečenstve. 

Vyhliadky počasia do polovice januára hovoria o tom, že naše územie čaká teplotne podpriemerný charakter počasia. V nížinách sa síce môže otepliť aj nad bod mrazu, no na severe je istota, že sa sneh neroztopí, ba práve naopak, bude ho pribúdať.

Stabilné počasie sa črtá len v pondelok. Po zvyšné dni sa očakáva sneženie.

Dnes ráno sneženie síce ustane, no večer sa rozsneží opäť. Od severozápadu totiž budú postupovať frontálne vlny, ktoré prinesú najviac snehu do oblastí, ktoré už teraz snehu majú vyše hlavy, teda na severné a severozápadné návetria.

Trvalo by malo od dnešného večera snežiť až do nedeľňajšieho večera. To by na severe malo pripadnúť ďalších 20 až 40 cm snehu. 

V pondelok sa síce vyčasí, no od utorka zavládne tuhá zima. Cez naše územie bude smerovať tlaková níž, ktorá prinesie výdatné sneženie, ktoré zasa zasiahne najmä sever a potom sa dostaneme do studeného prúdenia a prídu mrazy, ktoré na sever môžu priniesť teploty aj pod -20 °C.

Sneh tak bude na severe pribúdať, lavínová situácia sa bude zhoršovať a môžeme dúfať, že k prudkému otepleniu nedôjde.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd