Na severe dnes bude intenzívne snežiť. Napadne 30 až 50 cm

Ľubomír Franko

Na severe dnes očakávame intenzívne sneženie. Do večera môže na viacerých miestach napadnúť 30 až 50 centimetrov čerstvého snehu. Pozrite si kde a kedy bude snežiť. 

Počasie bude počas dnešného dňa ovplyvňovať tlaková níž so stredom nad východnou Škandináviou. Po jej prednej strane bude do strednej Európy prúdiť chladný a vlhký vzduch. Zároveň začne cez strednú Európu postupovať od severozápadu teplý front.

Na severe napadnú desiatky centimetrov snehu

Už okolo obeda začne na severe opäť intenzívne snežiť. Na Kysuciach, Orave a Liptove bude snežiť aj trvalo a do večera v týchto oblastiach pribudnú desiatky centimetrov snehu. 

Sneženie bude najintenzívnejšie na severozápadných návetriach hôr, v oblasti Beskýd, Oravskej Magury a Západných Tatier. V týchto oblastiach môže do večera pripadnúť 30 až 50 centimetrov snehu.

Snežiť začne už okolo obeda

Husté sneženie by malo na sever doraziť od severozápadu už okolo poludnia. Postupne sa rozsneží takmer v celom Žilinskom kraji, kde sa očakávajú výraznejšie komplikácie v doprave. Miestami sa rozfúka aj silný vietor, ktorý môže vytváraž snehové jazyky a záveje. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd