Na severe skolabovala doprava. Uzavreli viaceré cesty

Peter Minárik

Počasie stále poriadne sužuje sever nášho územia. Problémy počas dnešného dňa spôsobovalo sneženie, no večer sa pridala aj poľadovica.

Cestári sa počas celého dňa snažili o zjazdnosť našich komunikácii. Počas večera sa však za studeným frontom, ktorý postupoval cez naše územie v priebehu dnešného dňa začal dostávať od severu studený vzduch a teploty začali klesať.

Mokré vozovky tak začali namŕzať a  zľadovateľné cesty naviac pokrýva vrstva čerstvého snehu. Táto kombinácia spôsobuje na severe kolaps. 

Pre poľadovicu a sneh polícia uzavrela hlavný ťah medzi Žilinou a Čadcou. Kolóna sa tiahne od hraničného priechodu s Českom, cez mesto Čadcu, celé Kysuce až po Žilinu.

Na ceste sa vytvorila niekoľko desiatok kilometrov dlhá kolóna. Slovenská aj česká polícia uzavreli aj hlavný hraničný priechod s Českom vo Svrčinovci. 

Polícia odkláňa dopravu už v meste Žilina. Kolóny komplikujú prejazd záchranných zložiek a vozidiel zimnej údržby.

Polícia vyzýva na opatrnosť v okresoch Dolný Kubín, Námestovo, Ružomberok aj Martin. Odporúča zvážiť cestu a byť vybavený snehovými reťazami. Poľadovica sa totiž tvorí aj na ďalších cestných ťahoch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd