Na severe Talianska dnes hrozia intenzívne búrky

Ľubomír Franko

Nepriaznivé počasie dnes čaká viaceré miesta Európy. Na severe Talianska hrozia búrky, ktoré môžu byť sprevádzané mohutným krupobitím a silným nárazovým vetrom.

Na priaznivá počasie dnes v Európe zapríčinia viaceré výškové tlakové níže a postavenie či smer výškového prúdenia. Do oblasti Talianska prúdi z Alžírska a Tuniska v silnom výškovom prúdení tropický vzduch, ktorý je aj vlhký. V tomto vzduchu sa budú tvoriť početné búrky.

Na juhu Francúzska, juhu Švajčiarska a severozápade Talianska sa vytvoria výborne podmienky pre tvorbu silných supercelárnych búrok. Tie môžu počas dňa vytvoriť krúpy s priemerom aj cez 4 centimetre, no takisto priniesť nárazový vietor, ktorý môže dosiahnuť cez 100 km/h. 

Búrky sa očakávajú aj na severe Španielska, kde by sa mali vytvoriť večer a počas noci. Blýskať sa môže aj u nás a to najmä na východe Slovenska. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd