Na severe začalo trvalo snežiť. Bude celý utorok

Peter Minárik

Dostávame sa do studeného prúdenia, ktoré je však vlhké. V tomto prúdení sa tvoria zrážky, ktoré prinášajú na sever trvalejšie sneženie.

Severné oblasti bude nasledujúce hodiny sužovať sneženie. Naše územie sa aktuálne dostáva do silného severného prúdenia medzi tlakovou výšou, ktorá má svoj stred nad Francúzskom a tlakovou nížou, ktorá je roztiahnutá z východnej Škandinávie až nad Čierne more.

Dostáva sa k nám vlhký vzduch

Vzduch sa k nám dostáva sponad Baltského mora a tak okrem toho, že je vzduch studený, tak je aj vlhký. Vlhkosť sa aktuálne prejavuje a nasledujúce hodiny aj bude prejavovať na zrážkach, ktoré zasiahnu najmä sever.

Severné regióny Slovenska musia počítať so snežením, ktoré bude pretrvávať až skorých stredajších hodín.

Napadne až do 30 cm snehu

Severné oblasti Slovenska sa musia pripraviť na výraznú snehovú nádielku a to sa týka predovšetkým horských oblastí. 

Najviac snehu obdržia severné, náveterné svahy, kde do stredajšieho skorého rána môže pripadnúť až okolo 30 cm snehu. Medzi oblasti, ktoré obdržia najviac snehu bude patriť horná Orava, horné Kysuce, západné Tatry, oblasť Malej Fatry a oblasť Chopka.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd