Na severe zapršalo a ochladilo sa

Peter Minárik

V dopoludňajších hodinách sa nad severné Slovensko nasunulo zrážkové pole. To prinieslo pomerne významné zrážky, no aj sa stabilizoval vzduch.

Už v skorých ranných hodinách sa nad severné Slovensko nasunuli pomerne výraznejšie zrážky. Tie priniesli opäť potrebnú vlahu. Zrážky sa vyskytovali od ranných až do poludňajších hodín, pričom zrážky zasiahli predovšetkým horné Kysuce. 

V Čadci dnes napršalo až 35,7 mm zrážok, čo sú výrazné úhrny. Turzovka, Skalité aj Klokočov evidujú 25 mm. Smerom na juh zrážky ubúdali. Kysucké Nové Mesto eviduje okolo 15 mm a Žilina 14 mm.

Tieto zrážky však súčasne aj stabilizovali vzduch, v dôsledku čoho sa dnes zabránilo konvekcii v oblasti severného aj stredného Slovenska. 

Napriek tomu existuje možnosť, že sa dnes na severe vyskytnú aj búrky. Vlhkosť, ktorá totiž prišla ráno by bola užitočná a dopomohla by výraznejšej labilizácii. Zatiaľ sa tak však nedeje a aj na teplotách vidieť, že je tu pomerne chladno, len okolo +20 °C.

Búrky sú oveľa pravdepodobnejšie na západe Slovenska, kde stále dochádza k prehrievaniu vzduchu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd