Na Slovensko dorazilo opäť sneženie. Sneží od severu

Peter Minárik

Po teplom víkende nás opäť čaká výrazné ochladenie. Od severu totiž začal postupovať studený front, ktorý prináša aj sneženie. Súčasne sa na celom našom území prudko ochladí.

Máme za sebou veľmi teplé dni, ktoré priniesli nezvyčajne vysoké denné teploty. Tie sa na našom území šplhali až nad hranicu +20 °C, no po takýchto vysokých teplotách teraz prichádza výrazná zmena v podobe výrazného ochladenia. 

Od severu začal postupovať studený front, ktorý už v týchto chvíľach prináša na krajný sever snehové zrážky. Tie budú pokračovať počas celého dňa. 

Do rána sa pritom v niektorých oblastiach Kysúc, Oravy, Liptova a Spiša môže vytvoriť aj snehová pokrývka. Teploty totiž klesajú pod bod mrazu. 

Počas dňa nás čaká prevažne premenlivá, no na severe prevažne zväčšená oblačnosť a tu sa budú vyskytovať snehové prehánky, či slabé sneženie. 

Čo však pocítime na celom našom území je pomerne výrazné ochladenie. Maximálne teploty na našom území vystúpia na +3 až +9 °C, no na severe bude chladnejšie a teploty sa budú pohybovať len od -2 do +4 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd