Na Slovensko mieri ďalšie sneženie. Bude posledné pred oteplením

Peter Minárik

Cez strednú Európu začína postupovať teplý front, ktorý počas nočných hodín prinesie na Slovensko ďalšiu vlnu výrazného sneženia. Toto sneženie bude posledné pred blížiacim sa oteplením.

Naše územie čaká onedlho príchod ďalšej vlny sneženia, ktorá opäť prinesie novú snehovú pokrývku na viaceré oblasti nášho územia. Smutnou správou pre milovníkov snehu je to, že pôjde o posledné sneženie pred výrazným oteplením.

Uplynulé dni panovala na našom území zimná atmosféra. Sneženie kombinovali mrazy, ktoré zasiahli aj tie najnižšie polohy nášho územia. Už čoskoro sa však všetko zásadne zmení a dostaneme sa do teplotne nadpriemerného počasia.

Cez našu oblasť totiž postupuje teplý front, ktorý v týchto chvíľach prináša zasnežené počasie do mnohých častí Rakúska, Česka, Poľska a Nemecka.

Vo večerných hodinách začne tento teplý front postupne ovplyvňovať počasie aj na našom území. Po 19:00 začne od severozápadu na našom území výraznejšie snežiť.

Postupne sa rozsneží na mnohých miestach nášho územia, ale trošku problematická situácia môže nastať na krajnom juhozápade. Tu je totiž pomerne teplo a tak sa tu môžu vyskytovať aj zmiešané, či mrznúce zrážky, ktoré však môžu na podchladenom zemskom povrchu aj namŕzať.

Nočné sneženie by malo ustávať až v priebehu zajtrajšieho dopoludnia, pričom však na krajnom východe bude sneženie pokračovať a prinesie ďalšie centimetre nového snehu.

Počas noci na našom území napadne priemerne od 1 do 5 cm, ale na krajnom východe to môže byť aj viac ako 10 cm. V oblasti Trenčianskeho a Žilinského kraja by malo napadnúť od 5 do 10 cm snehu.

Nočné sneženie, ktoré nás zasiahne bude posledné pred avizovaným oteplením. Za týmto teplým frontom k nám totiž začne prenikať od juhu teplejší vzduch, ktorý zodvihne teploty až nad bod mrazu.

Predpoveď počasia
Viac
Piatok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd