Na Slovensko prišla zima

Peter Minárik
V utorok na našich horách začalo snežiť a napadol prvý sneh.
Studený front, ktorý aktuálne postupuje cez naše územie priniesol na naše územie výdatné zrážky. Úhrny sa za posledných 24 hodín pohybujú v desiatkách milimetrov. Na väčšine severozápadného a severného Slovenska spadlo v priemere okolo 30 až 40 mm zrážok. Na Orave, Liptove a na Spiši spadlo okolo 50 mm zrážok.

Najviac zrážok k 18:00 spadlo v Jasnej a to takmer 70 mm. Za studeným frontom k nám počas dňa začal prúdiť studený vzduch, ktorý spôsobil to, že sa vo výškach začalo výrazne ochladzovať, vďaka čomu sa na slovenských horách začal dážď meniť na sneženie.

Večer hranica sneženia na Slovensku klesla až na úroveň okolo 1000 metrov. Súvislá snehová pokrývka sa začala vytvárať od nadmorskej výšky 1300 metrov. Snežiť bude na slovenských horách aj nasledujúce hodiny.

V priebehu stredy zrážky vo východnej polovici Slovenska ustanú. V západnej polovici Slovenska sa však treba pripraviť na zrážky. Tie počas dňa prinesie ďalšie zrážkové pole. Snežiť bude na horách okolo výšky 1600 metrov. Počas stredy bude ešte pomerne chladno. Teploty sa len ojedinele dostanú nad hranicu +15°C. Menej zrážok a vyššie teploty prinesú až nasledujúce dni.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd