Na Slovensku dnes padol absolútny rekord februárovej teploty

Ľubomír Franko

Počas dnešného dňa k nám od západu prúdil mimoriadne teplý vzduch. Na západe Slovenska sa oteplilo až na +20,6 °C, čím bol prekonaný absolútny rekord februárovej teploty.

Teplý vzduch sa počas dnešného dňa dostával do oblasti strednej Európy od juhu. Po okraji rozsiahlej tlakovej výše so stredom nad Azorskými ostrovmi, ktorá siaha až po Alpy, sa následne dostal od západu nad naše územie. 

Teploty počas dnešného dňa boli veľmi vysoké a to najmä v oblasti západného Slovenska. Teploty sa tu popoludní vyšplhali na +18 až +20 °C. Napríklad v Nitre dosiahlo maximum +19,5 °C, v Malackách +19,7 °C, v Bratislave, Piešťanoch a Dudinciach bolo okolo +18,5 °C. 

Najteplejšie dnes bolo v Hurbanove, kde teplota medzi 13-tou a 15-tou hodinou dosiahla až +20,6 °C. Bol tak prekonaný absolútny teplotný rekord pre mesiac február z roku 2006. 

Teploty boli dnes na Slovensku ale aj v okolitých krajinách vysoko nadpriemerné. V Maďarsku dnes namerali až +22,6 °C (Szombathely), v Rakúsku bolo dokonca až +24,2 °C (Deutschlandsberg). Takéto teploty sú na túto ročnú dobu vyššie aj o 10 až 15 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd