FOTO: Na Slovensku nasnežilo okolo 40 cm snehu, v Čechách až 60 cm

Veronika Salayová

Počas včerajška snežilo vo viacerých oblastiach severného a stredného Slovenska. Poriadnu snehovú nádielku mali aj naši českí susedia. 

Slovensko sa počas včerajška zabelelo vo viacerých oblastiach. Okrem Vysokých a Nízkych Tatier snežilo napríklad na Orave, v Malej Fatre a prvý sneh napríklad dorazil aj do Turca, Gemera či do Kremnických vrchov. 

Sneh spôsoboval problémy aj vodičom na cestách, pričom polícia musela uzavrieť napríklad aj cestu na Skalku pri Kremnici. 

Na Slovensku snežilo aj počas uplynulej noci, a to najmä na severe. Sneh počas noci zasypával predovšetkým Vysoké a Nízke Tatry. Na Lomnickom štíte nasnežilo okolo 40 cm a na Chopku do 10 cm.

Počas noci snežilo aj v Kremnických vrchoch, kde sa výška snehovej pokrývky na Krahuliach pohybuje okolo 10 cm. Niektoré kremnické deti dokonca zažili aj svoju prvú sánkovačku. 

Výdatnú snehovú nádielku majú aj naši českí susedia, ktorí majú na hrebeňoch Krkonoš či Jeseníkov od 40 do 60 cm čerstvého snehu. Včera zaznamenali prvý sneh dokonca aj v Maďarsku, kde na severe krajiny na najvyššej hore Kékes nasnežilo okolo 11 cm snehu. 

Sneženie na Slovensku dnes ráno ustalo, no očakáva sa, že s prichádzajúcimi zrážkami, ktoré dorazia už dnes vo večerných hodinách, sa naše najvyššie hory opäť zabelejú. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd