Na Slovensku sa dnes popoludní objavia búrky. Čakajte ich najmä na západe

Peter Minárik

Na viacerých miestach nášho územia sa počas dnešného dňa vyskytuje prevažne oblačné až zamračené počasie s dažďom, no v priebehu dňa sa začnú objavovať aj búrky. Kde bude ich riziko najvyššie?

Na našom území sme uplynulé dni zaznamenávali opäť príjemné a teplé počasie. Ešte počas včerajšieho dňa sa teploty na našom území pohybovali medzi +25 až +30 °C. no v priebehu dnešného dňa sa charakter počasia výraznejšie zmenil. Od rána totiž na viacerých miestach prší a je zväčšená oblačnosť.

Môže za to front, ktorý v priebehu nočných hodín začal ovplyvňovať počasie na našom území a na viaceré miesta nášho územia priniesol dážď a ochladenie.

V priebehu dnešného dňa spadlo najviac zrážok v Žilinskom kraji a na Záhorí, kde sa zrážkové úhrny pohybujú aj cez 5 mm zrážok. Vo zvyšných lokalitách nášho územia spadlo ešte menej, no ďalšie zrážky sa očakávajú v priebehu dnešného dňa.

Popoludní prídu búrky

Numerické modely avizujú, že počas dnešného dňa nás čaká od severozápadu ďalšia vlna zrážok. ktorá by mali priniesť aj búrky a to predovšetkým do oblasti západného Slovenska.

Prvé búrky by sa mohli začať tvoriť v oblasti Malaciek a Malých Karpát už okolo 13:00, pričom vzniknuté búrky by sa mali presúvať smerom k juhu až k juhovýchodu do oblasti Podunajskej nížiny.

Ďalšie búrky by sa mali tvoriť nad Podunajskou nížinou až do večerných hodín. Najvyššia pravdepodobnosť búrok je v oblasti západného Slovenska, kde sa počas dnešného dňa očakávajú miestami, na zvyšku Slovenska len výnimočne.

Od zajtra opäť slnečné počasie

Od zajtrajšieho dňa sa začne nad našu oblasť od severu rozširovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý do našej oblasti prinesie opäť prevažne jasné až polojasné počasie s vysokými teplotami.

Tie sa budú šplhať postupne až k hranici +30 °C. Ďalšia vlna búrok a zrážok by mala na naše územie doraziť počas víkendu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd