Na Slovensku sa opäť rozsnežilo. Snežiť bude aj v noci

Peter Minárik

Na Slovensku sa opäť rozsnežilo. Počasie aktuálne ovplyvňuje tlaková níž, ktorá k nám prináša ďalšie zrážkové pole. Zrážky, ktoré sa aktuálne na našom území vyskytujú sú vo forme snehu a snežiť by malo aj počas noci.

Po včerajšom slnečnom dni zavládla na našom území opäť oblačná obloha. Popoludní sa začali vyskytovať zrážky, ktoré sa vyskytujú aj teraz a to na mnohých miestach.

Ide prevažne o sneženie, no sneženie nie je nejakej výraznej intenzity. Počasie na našom území aktuálne ovplyvňuje tlaková níž, ktorá má svoj stred nad Čiernym morom.

S touto tlakovou nížou súvisí rozsiahle zrážkové pole, ktoré ovplyvňuje počasie na celom Balkáne a aj v strednej Európe.

Zrážky nie sú výrazné

Zrážková činnosť sa na našom území vyskytuje už od poludnia, no zrážková činnosť nie je veľmi výrazná. Najviac zrážok spadlo zatiaľ na juhu územia, no celkové úhrny neprevyšujú 1 mm.

V týchto chvíľach najvýraznejšie sneží v oblasti Košíc a na Záhorí, či v Bratislave, kde sa začína vytvárať poprašok snehu.

To, že sneží najmä na Záhorí a v západných a severozápadných častiach Bratislavy aj výraznejšie súvisí s tým, že zrážky prichádzajú od juhovýchodu, no fúka od severozápadu. 

Zrážky by sa mali na našom území vyskytovať aj počas celej noci, no zrážková činnosť bude naďalej slabá. Do rána by síce malo snežiť, ale rozhodne nejaké zásadné problémy neočakávajte.

V noci primrzne na celom území, no vytvorí sa maximálne snehový poprašok, ktorý by nemal spôsobovať výraznejšie problémy.

Na výraznejšiu vlnu sneženia sa treba pripraviť v nasledujúcich dňoch. To by už sneženie mohlo spôsobiť problémy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd