Na Slovensku sa už čoskoro rozprší. Spadnúť môže aj 60 mm zrážok

Dominik Cenkner

Na Slovensko už o niekoľko hodín dorazí zmena počasia v podobe poľa zrážok, pričom miestami budú aj intenzívnejšie.

Počasie v Európe ovplyvňuje studený front, na ktorom sa už niekoľko dní tvoria v Európe pomerne výrazné búrky. V priebehu večerných a nočných hodín sa nad naše územie začne od juhozápadu nasúvať pole zrážok, na čele ktorého k nám môžu doraziť aj búrky.

Kým pri búrkach sa neočakáva, že by mali byť intenzívnejšie, o zrážkach sa to povedať nedá. Na studenom fronte sa totiž prehĺbi tlaková níž, ktorá sa bude presúvať cez naše územie.

Pripraviť sa preto treba na výraznejšie zrážky. Lokálne ich môže spadnúť 40 až 50 mm, prípadne aj viac. Očakáva sa, že priemer zrážok sa bude pohybovať v rozmedzí od 10 mm do 30 mm.

Zajtrajší deň bude z pohľadu meteorológie prvým jesenným dňom. Zodpovedať tomu budú aj teploty, ktoré len ojedinele presiahnu hranicu +20 °C. V utorok nás teda čaká typické jesenné počasie.

Aktuálnu polohu zrážok alebo búrok môžete sledovať prostredníctvom nášho iRadaru.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd