Na Slovensku výdatne prší. Pozor si treba dávať aj na zníženú viditeľnosť na cestách

Veronika Sádovská

Po posledných letných tridsiatkach sa počasie otočilo o 180°. Dážď a chladný vzduch sa u nás usídlili na celom Slovensku.

Od rána už spadlo v niektorých oblastiach vyše 30 mm zrážok za posledných 6 hodín a vyše 60 mm za posledných 24 hodín. Práve v týchto oblastiach sa už začínajú  dvíhať aj vodné toky. 

Hontiansky potok v Zlatých Moravciach už o 10. hodine ráno dosahoval výšku 142 cm, čo zodpovedalo 1. stupňu povodňovej aktivity. Práve v tejto oblasti spadlo najviac zrážok, v Malej Lehote už vyše 66 mm. 

Výdatný dážď komplikuje aj dopravu. V oblastiach, kde sú prechodne silnejšie zrážky sa znižuje viditeľnosť, zvyšuje sa riziko šmyku a predlžuje brzdná dráha. Veľká nehoda niekoľkých áut je už na diaľnici D1 za Levočou smerom do Popradu. 

Niekoľko ďalších nehôd je na strednom Slovensku a západných okresoch východného Slovenska. Vodiči dávajte si na cestách pozor.

Po prechode zrážkového pásma, hlavne na západe Slovenska, klesli teploty na +16 °C, len na Záhorí môže byť teplejšie a to aj +25 °C.

Zrážky by dnes mali trvať takmer celý deň hlavne na strede a východe územia. Ich aktuálnu polohu môžete sledovať tu

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd