Na Spiši vypukol lesný požiar

Na Spiši vypukol lesný požiar
Kravany Peter Minárik

Hasiči momentálne zasahujú pri rozsiahlom požiari lesa v obci Kravany v okrese Poprad.

Ako o tom TASR informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), požiar vypukol krátko po 9.30 h, pričom sa rýchlo rozšíril.

"Takmer 100 profesionálnych hasičov a členov dobrovoľných hasičských zborov z viacerých obcí už viac ako päť hodín zasahuje pri rozsiahlom požiari lesného porastu v katastri obce Kravany v okrese Poprad. Doposiaľ zasiahol plochu s rozmerom takmer deväť hektárov. Na mieste udalosti zasahuje aj Modul pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí," uviedla Križanová s tým, že hasenie požiaru hasičom komplikuje ťažko dostupný terén.

Hasiť požiar pomáhajú i Ozbrojené sily SR. Ako o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková, do terénu bol nasadený vojenský vrtuľník Mi-17 s bambi vakom z vrtuľníkového krídla Prešov. Na mieste zasahuje i vrtuľník letky Ministerstva vnútra SR.

(foto: TASR)

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd