Na Veľkú noc teploty až do +20°C ? Vyhliadky tomu prajú

Ľubomír Franko

Tuhé mrazy z nášho územia už nadobro odišli a postupne sa otepľuje. Mnohí sa pýtajú, aké bude počasie na Veľkú noc ? Nič nie je ešte na 100% isté, no očakávame nadpriemerne teplé počasie. Pozrite si vyhliadku.

Počasie počas uplynulých dní ovplyvňovala oblasť vyššieho tlaku vzduchu, ktorá sa nachádzala nad východnou Európou. Pozorovali sme prevažne slnečné počasie, zrážky sa vyskytovali len ojedinele a to počas včerajšieho dňa v západnej polovici Slovenska. Dôvodom bol rozpadávajúci sa studený front. 

Počasie na Veľkú noc ešte nie je možné jednoznačne predpovedať, no dlhodobé ensemblové predpovede už naznačujú istý trend. Podľa všetkého nás v závere mesiaca čaká výraznejšie oteplenie. 

Nad oblasťou Čierneho mora by sa mala vytvoriť mohutná tlaková výš a zároveň sa nad západom Európy bude udržiavať oblasť nižšieho tlaku vzduchu. Medzi týmito tlakovými útvarmi k nám bude v silnom južnom prúdení prúdiť teplý vzduch. Teploty by mali byť nadpriemerné a zrážok minimum. Teplota v hladine 850 hPa by sa mala pohybovať na úrovni až okolo +10°C, čo znamená, že v nížinách na juhozápade či juhovýchode Slovenska môže teplota dosiahnuť až +20°C.

Či bude na Veľkú noc teplo a či sa pridajú aj slnečné lúče vás budeme v priebehu najbližších dní pravidelne informovať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd