Na východe môže napršať až do 80 mm

Ľubomír Franko

Počasie bude dnes a zajtra ovplyvňovať tlaková níž, ktorá sa bude presúvať z Maďarska ponad Východné Karpaty až nad východné Poľsko. Na naše územie prinesie výdatné zrážky, na východe spadne až do 80 mm.

Pršať na východe už začalo. Zrážok bude postupne pribúdať, rozšíria sa na viacero miest a narastať bude aj ich intenzita. Dnes bude pršať najmä na východe územia. Počas dňa sa tlaková níž presunie viac na sever a výdatný dážď sa postupne očakáva aj na severe Slovenska. Zajtra nás čaká podobné počasie. Stred tlakovej níže sa už bude nachádzať nad východným Poľskom a na mnohých miestach Slovenska (už nie len na východe) opäť očakávame početné zrážky.

Za stredu a štvrtok sa očakávajú aj vyššie úhrny zrážok. Celkovo za tieto dni spadne najmenej zrážok na juhu a juhozápade územia, zväčša od 5 do 10 mm. Na východe to bude od 5 do 20 mm, no krajný východ môže obdržať 20 až 40 mm, ojedinele až do 80 mm zrážok. Zrážky tak skoro neustanú. Pršať bude dnes, zajtra, ale aj počas piatku či soboty. Ich typ sa však postupne zmení z trvalých na konvektívne a nebudú už veľkoplošné. 

Animáciu postupu zrážok si môžete pozrieť na priloženom videu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd