Na východe sa pretrhla hrádza. Hornád zaplavuje polia

044 14 Gyňov, Slovensko Peter Minárik

Zrážky dnes na našom území síce ustali, ale stále sa na dolných tokoch prejavuje dotekanie. Dnes teda ešte rastú hladiny predovšetkým spodných tokov. Na východe sa vplyvom vysokej hladiny Hornádu pretrhla hrádza.

Hladiny tokov na Slovensku začínajú klesať po tom, ako na našom území v priebehu noci ustali zrážky. Tie priniesli desiatky milimetrov zrážok, pričom lokálne spadlo aj viac ako 100 mm.

V priebehu dnešného dňa stúpali hladiny predovšetkým väčších tokov a spodných tokov riek. 

Hladiny dosahujú úroveň 3. povodňového stupňa ešte na niekoľkých miestach a to na Ponitrí, na rieke Hron v Brehoch, na rieke Nitra v Nových Zámkoch, na Morave a na Hornáde.

Aktuálne stúpa už len hladina rieky Nitra v Nových Zámkoch a na všetkých profiloch rieky Morava na Záhorí.

Najkritickejšia situácia je však na rieke Hornád a to predovšetkým na dolnom toku. Medzi Gyňovom a Trsteným pri Hornáde na juhovýchode Slovenska sa pretrhla hrádza.

Hornád poškodil hrádzu o dĺžke 20 metrov a voda sa aktuálne valí na polia smerom k obci Seňa. Voda zatiaľ zaplavila len biofarmu s hĺbkou vody asi 10 cm a okolité polia.

Na mieste zasahujú hasiči, ktorí sa snažia zabrániť ďalším škodám po pretrhnutí hrádze.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Zajtra
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd