Dnes sa rozfúka nepríjemný vietor. Kde sa na silný vietor pripraviť?

Zuzana Macháčová

V závere týždňa sa nám výrazne ochladilo. Chladné počasie na našom území bude pretrvávať dlhšie. Pozor aj na silný vietor, ktorý bude nepríjemný, najmä na východnom Slovensku. 

Na začiatku tohto týždňa boli teploty nadpriemerné. Záver tohto týždňa však priniesol ochladenie, pretože do našej oblasti prúdi od juhovýchodu chladný vzduch. Ten so sebou prináša aj nízke teploty na celé naše územie.

Ak sa chystáte niekam na výlet, tak počas víkendu nás čaká stále zamračené počasie, miestami bude aj mrholiť alebo slabo snežiť. Teploty vystúpia od -4 °C do +5 °C. 

V nočných hodinách sa netreba zdržiavať vonku, pretože nasledujúce noci budú poriadne mrazivé. V dolinách prituhne do -13 °C. 

Pozor na silný a nepríjemný vietor

Dnes nás čaká podobné počasie ako včera s teplotami do +5 °C. Dnešný deň bude oblačný a zrážky sa vyskytnú len ojedinele. Na západe v Malých Karpatoch môžeme očakávať aj slabé sneženie. 

Pozor však na vietor, ktorý sa rozfúka rýchlosťou do 35 km/h. Vo vyšších polohách však bude výrazne silnejší.

Nepríjemný a silný vietor bude dnes fúkať najmä na východe v Košickej kotline. V nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť až 65 km/h. 

Výstrahy 1. stupňa pred silným a nepríjemným vetrom platia v okresoch Prešov, Vranov nad Topľou, Michalovce, Trebišov a v okolí Košíc. 

Čaká nás pomerne chladný víkend so snehovými prehánkami a s teplotami do +5 °C v južných okresoch. Na severe čakajte celodenné mrazy. Viac o vývoji teplôt na našom území nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd