Na začiatku týždňa zrážky aj silný vietor. Postupne sa vráti leto.

Peter Minárik
V najbližších dňoch bude na našom území pomerne veľa oblačnosti a aj zrážok. Zrážky ustanú až uprostred týždňa a postupne sa vráti leto.
Po pomerne upršanej nedeli nebude o nič lepší ani začiatok týždňa a prvé školské dni.
Nad oblasťou Britských ostrovov sa zvýrazňuje už pomerne mohutná tlaková výš. Súčasne sa nad centrálnym Švédskom bude prehlbovať tlaková níž. Toto rozloženie tlakových útvarov otvorí chladnejšie severozápadné prúdenie. V tomto prúdení budú cez naše územie postupovať jednotlivé frontálne systémy. Výrazný tlakový gradient sa postará o to, že na našom území bude zosilňovať aj vietor.

V priebehu pondelka bude cez naše územie postupovať prvý frontálny systém. Prinesie na celé naše územie prevažne oblačnú oblohu a najmä na severe sa budú vyskytovať aj zrážky. Denné teploty sa v pondelok budú pohybovať len od +16 do +23°C. Na severe a severozápade však bude výrazne chladnejšie. Tu sa denné teploty budú pohybovať len od +13 do +17°C. Bude tak pomerne chladno, čo budeme badať najmä na horách. V polohách od výšky cca. 2100 m už začne snežiť.

Počas utorka bude cez naše územie postupovať ďalší frontálny systém. Tentokrát však pôjde o teplý front, čo veští, že v ďalších dňoch sa bude otepľovať. V utorok bude naďalej veľká oblačnosť a najmä na severe so zrážkami. Bude však zosilňovať severozápadný vietor a na pocit tak bude ešte chladnejšie. Vietor bude fúkať s rýchlosťou do 10 m/s. Na horách v nárazoch však až do 25 m/s.

Od stredy sa počasie začne zlepšovať. K moci sa totiž od západu bude dostávať tlaková výš. Na našom území už bude prevažne polooblačno až oblačno a teploty pôjdu nahor. Pohybovať sa budú väčšinou medzi +20 až +26°C.

V nasledujúcich dňoch sa bude vyjasňovať a teploty pôjdu ešte vyššie.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd