Na západ mieria búrky. Dorazia tam nad ránom

Ľubomír Franko

V oblasti severného Rakúska a západného Maďarska sa v piatok neskoro v noci vyskytujú búrkové systémy. Tie postupujú ďalej na východ až severovýchod a dorazia aj nad naše územie.

V alpskej oblasti a na severe Talianska prebiehala počas piatku výrazná búrková aktivita. Búrky priniesli výrazné krupobitie, prívalové zrážky, no ojedinele aj silný nárazový vietor.

V piatok neskoro večer sa búrky presúvajú cez severné Rakúsko a cez rakúsko-maďarské pohraničie ďalej na východ až severovýchod.

Očakáva sa, že tieto zrážky dorazia okolo 2:00 aj nad územie Slovenska. Nad naše územie by mali doraziť najmä pozostatky búrky na rakúsko-maďarskom pohraničí.

Radarová snímka o 23:30
Radarová snímka o 23:30

Počas noci by mali na západe opäť začať vznikať búrky, ktoré sa budú presúvať ďalej na severovýchod.

Búrky by mali byť sprevádzané najmä prívalovými zrážkami. Počas noci budú pomerne slabé a ich pozostatky následne prejdu cez celé územie ďalej na severovýchod.

Počas soboty sa búrky môžu opäť vytvoriť. Očakávajú sa najmä na západnom a strednom Slovensku, postupovať budú ďalej na severovýchod.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd