Na západ Slovenska mieria intenzívnejšie búrky

Na západ Slovenska mieria intenzívnejšie búrky
Peter Minárik

Búrky sa aktuálne generujú najmä na juhu a v týchto chvíľach pomerne výrazné búrky postupujú z Maďarska smerom nad Podunajskú nížinu.

V nasledujúcich minútach treba počítať s intenzívnejšími búrkami v oblasti Podunajskej nížiny a juhu stredného Slovenska.

Búrky sa už tvoria v teplejšom vzduchu na studenom fronte na juhu stredného Slovenska, no aktuálne najzaujímavejšie sú búrky, ktoré sa vytvorili v Maďarsku a v týchto chvíľach postupujú Podunajskou nížinou od východu smerom k západu.

Tieto búrky už zasiahli Maďarsko, kde prinášali predovšetkým intenzívne zrážky. Búrky zachytili aj kamera v oblasti Vyšehradu odkiaľ sa búrky presunuli do oblasti Ostrihomu a Štúrova.

S búrkami treba teraz počítať najmä v oblasti západného Slovenska a predovšetkým v oblasti Podunajskej nížiny. Smerom k západu však riziko búrok výrazne klesá a spolu s tým budú už aj vzniknuté búrky čoraz západnejšie slabnúť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd