Na západe bude poriadne upršaný víkend

Peter Minárik

Nad strednou Európou sa počas nasledujúceho víkendu bude vlniť výrazný front. Súčasne sa nad severným Talianskom začne prehlbovať tlaková níž, ktorá bude mať dominantný vplyv na počasie aj u nás.

Najmä západné Slovensko sa musí pripraviť na intenzívne zrážky, ktoré prinesú na západ Slovenska aj búrky. Zrážky budú postupovať v niekoľkých vlnách od juhu nad naše územie. 

Prvá zrážková vlna na čele s búrkami by západné Slovensko mala zasiahnuť už túto noc.

Ďalšia vlna dorazí v sobotu popoludní a ďalšie vlny sa očakávajú v nedeľu. Intenzívne búrky a zrážky zasiahnu nielen naše územie, ale aj Rakúsko, či Českú republiku. 

Isté je to, že na západe počas víkendu spadnú desiatky milimetrov zrážok. Či však pôjde o búrky alebo pole výrazného dažďa je veľmi komplikované predpovedať. Naše územie sa však bude nachádzať na čele studeného frontu, pred ktorým bude prúdiť teplý vzduch a práve ten by mal priniesť potrebnú labilitu pre búrky.

Obyvatelia západného Slovenska sa tak musia pripraviť na nepriaznivý víkend. Búrok sa však môže dočkať aj stredné Slovensko.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd