Na západe bude víkend zamračený. Na východe vykukne aj slnko

Peter Minárik
Víkendové počasie opäť rozdelí našu republiku na dve časti. Zatiaľ čo na západe bude oblačnosti veľa, na východe vykukne aj slnko.
Počasie v Európe aktuálne ovplyvňujú dva výrazné tlakové útvary. Je ním tlaková níž, ktorá sa nachádza nad oblasťou Pyrenejského polostrova kde prináša intenzívne zrážky a búrky. Druhý výrazný tlakový útvar sa rozprestiera nad východnou Európou a je ním tlaková výš. Tá naopak prináša stabilné počasie.

Naše územie sa tak nachádza medzi týmito dvoma tlakovými útvarmi v teplejšom južnom prúdení. To je však aj vlhké. V nižších polohách sa preto vytvárajú hmly a nízka oblačnosť, v dôsledku ktorej sa teplejší vzduch prejavuje len na horách. Blížiaci sa víkend prinesie inverzný charakter počasia.

Víkend bude sychravý
V priebehu soboty bude na našom území panovať prevažne oblačné a zamračené počasie. V nižších polohách sa budú vyskytovať aj hmly. Najmenej oblačnosti sa očakáva v oblasti severovýchodného a východného Slovenska, kde postupne zavládne slnečný deň. Naopak na zvyšku územia bude počasie sychravé. Predovšetkým na juhozápade môže aj mrholiť a teploty sa počas dňa dostanú maximálne na +4°C.

V nedeľu zavládne obdobné počasie s rovnakými teplotami, avšak v priebehu dňa bude slnečných lúčov viacej. Pekné počasie sa očakáva ako na severe, tak aj na východe Slovenska.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd