Na západe dnes bolo veľmi teplo. Padli aj rekordy

Ľubomír Franko

Počas dnešného dňa postupoval cez naše územie frontálny systém. V dopoludňajších hodinách k nám priniesol zrážky teplý front, popoludňajšie vyčasovanie zase studený front. Teploty najmä na západe dosiahli aj rekordné hodnoty.

Počas noci z pondelku na utorok začal cez naše územie postupovať teplý front. Okrem zrážok priniesol na ráno aj oteplenie a to najmä na západ Slovenska.

Za teplý frontom k nám začal od juhu prúdiť teplejší vzduch, vietor zároveň zosilnel. Následne sa západ Slovenska dostal do teplého sektoru frontálneho systému a teploty výraznejšie stúpli. Z ranných cca +2 °C sa len v priebehu dvoch hodín oteplilo až na cca +12 °C. 

Z oficiálnych staníc v sieti SYNOP bolo najteplejšie v Bratislave-Ivanka, kde teplota dosiahla +13,1 °C. Rovnako teplo bolo aj na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave. Rekordne teplo bolo dnes v Stupave, kde teplota dosiahla +11,8 °C, čím bol prekonaný rekord z roku 1992.

V popoludňajších hodinách začal od západu postupovať studený front, za ktorým sa začalo vyjasňovať. Po prechode studeného frontu začala klesať aj teplota a oblačnosť sa zmenšila.

Na západe je momentálne jasno, na strednom Slovensku oblačno a na východe je ešte zamračené. Postupne sa však vyčasí na celom území a počas zajtrajšieho dňa očakávame slnečné počasie. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd