Na západe v noci napadlo 5 cm. Problémy mala aj MHD

Ľubomír Franko

Počas noci zasiahlo viaceré miesta juhu a juhozápadného Slovenska sneženie. Vonku napadlo aj 5 cm čerstvého snehu, čo spôsobilo komplikácie na cestách. Sneženie sa postupne presunie na juh a východ.

V oblasti juhozápadného Slovenska začalo snežiť už vo večerných hodinách. Sneženie nebolo intenzívne a problémy preto spočiatku nespôsobovalo. Pri nízkych teplotách sa však sneh netopil a do rána na viacerých miestach napadlo okolo 5 cm čerstvého snehu. 

Sneh začal v ranných hodinách spôsobovať komplikácie aj v doprave. Zlá situácia bola v bratislavskej mestskej časti Lamač, kde kvôli snehu premávala MHD v obmedzených podmienkach. Obmedzená bola doprava liniek 23, 123, 30 a 63.

„Z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok tieto linky momentálne nepremávajú cez ulicu Podháj v smere do Lamača. Linky sa otáčajú na kruhovej križovatke na Hodonínskej,“ informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Sneženie sa presunie na juh a východ

Tlaková níž nad Balkánskym polostrovom sa presúva ďalej na východ a s ňou aj spojené zrážky. Už v týchto chvíľach začalo snežiť na juhu Slovenska a neskôr popoludní začne snežiť aj na juhovýchod a neskôr na väčšine východného Slovenska.

Najviac snehu sa očakáva na krajnom juhovýchode a východe Slovenska, kde sa očakáva od 5 do 7 cm snehu. Sneženie môže spôsobiť komplikácie v doprave. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd