Na západe začne pršať. Teplý vzduch sa dostáva cez Karpaty

Peter Minárik

Na západe Slovenska sa začína otepľovať a na Záhorí už majú pri teplote okolo +3 °C silný odmäk. Ten dorazí aj do ďalších oblastí západného Slovenska.

Zaujímavá situácia sa aktuálne vyskytuje v oblasti našej západnej hranice. Od západu sa k nám totiž snaží prebojovať teplý vzduch. Ten však doteraz vytrvalo bránila orografia Malých Karpát.

Teplý vzduch tak zatiaľ masív Malých Karpát neprekonával a tak zatiaľ čo v Kuchyni na Záhorí pri kladných teplotách prší, tak na opačnej, záveternej strane Karpát pri teplote okolo -3 °C stále husto sneží.

Výrazný rozdiel teplôt vidieť aj na anályze teplôt z 20:00. Na Záhorí sú teploty nad nulou, no za Karpatami stále pod nulou.

Toto sa však začína meniť. Teplý vzduch už pomaly začína prekonávať hrebene Malých Karpát. Demonštruje to aj teplota na Malom Javorníku, ktorá stúpa nad bod mrazu.

Teplý vzduch by sa postupne mal dostávať do ďalších oblastí západného Slovenska a okolo polnoci by už malo pršať napríklad v Bratislave, ale aj v okolí Pezinku, či Galanty. Hranicu sneženia by mala oddeľovať spojnica medzi Trnavou a Nitrou. Západne od tejto spojnice tak bude pršať a smerom na východ snežiť aj v nižších polohách.

Do rána môže pripadnúť ďalších až 10 cm, na severozápade, najmä v Trenčianskom kraji ešte aj okolo 20 cm.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd