Na západnom Slovensku, vrátane Bratislavy opäť nasnežilo. Blíži sa k nám ďalšia vlna sneženia

Peter Minárik

V noci na viacerých miestach predovšetkým západného a severozápadného Slovenska nasnežilo. Snehová pokrývka síce nie je výrazná, ale celkom určite poteší. Už čoskoro však príde ďalšia vlna sneženia, ktorá prinesie ešte výraznejšie zrážky.

Viaceré oblasti nášho územia, predovšetkým na západnom a severozápadnom Slovensku sa dnes zobudili do bieleho rána. Okolo tlakovej níže, ktorá sa nachádza nad Čiernym morom k nám totiž postúpilo zrážkové pole, ktoré prinieslo sneženie.

Keďže teploty sa na celom území pohybovali v noci pod bodom mrazu, tak sa vytvárala snehová pokrývka. Sneh napadol na Považí, ale do bieleho rána sa zobudili aj obyvatelia Záhoria, či Bratislavy, kde taktiež leží nový sneh a to aj v týchto minútach. Snehová pokrývka sa vytvorila najmä v západných častiach Bratislavy.

Podľa dát za uplynulú noc napadlo na Spiši do 3 cm snehu. No podobnú výšku nového snehu evidujú aj obyvatelia krajného západu. V okolí Malých Karpát napadlo do 3 cm snehu, no napríklad v Perneku je snehová pokrývka vyššia. Na bratislavskej Kolibe, v Lamači, v Dúbravke, či v Starom Meste napadol 1 až 2 cm.

foto: iMeteo.sk
foto: iMeteo.sk

Vyskytnú sa snehové prehánky

Počas dnešného dňa bude zrážková činnosť pomaly slabnúť, no naďalej by sa mala vyskytovať v oblasti severozápadného a západného Slovenska.

Teploty však už pôjdu nad nulu a snehová pokrývka sa tak začne topiť. Viac snehu teda už nenapadne. Ďalšia, výraznejšia vlna sneženia však zasiahne naše územie už čoskoro.

Hrozí nám snehová fujavica

V pondelok sa črtá prechod studeného frontu, ktorý by mal postupovať okolo tlakovej níže so stredom nad Pobaltím a nad Baltským morom. Zároveň by sa v našej oblasti malo vytvoriť mimoriadne silné, severozápadné prúdenie.

V pondelok sa bude vyskytovať sneženie a to najmä na severe, kde môže napadnúť niekoľko centimetrov nového snehu. Čo je však dôležitejšia informácia, tak na celom území sa rozfúka a nárazový vietor môže dosahovať rýchlosť až cez 80 km/h.

Veterno bude aj v nižších polohách na západe, no keďže na severe bude pri silnom vetre snežiť, tak hrozí riziko snehovej fujavice. V pondelok tak opäť zažijeme nepriaznivé, zimné počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd