Nad Slovensko mieri ďalšia vlna saharského piesku

Nad Slovensko mieri ďalšia vlna saharského piesku
Peter Minárik

Ak ste ešte neumyli svoje auta a nezbavili ho saharského piesku, tak to ani nerobte. Je to totiž zbytočné. Blíži sa k nám totiž ďalšia vlna piesku.

Saharský piesok postihol mnohé oblasti Európy. Zaznamenali ho dokonca na Britských ostrovoch, či v Škandinávii. Prachové častice sa prehnali celou Európou vrátane nášho územia, kde ich k zemi stiahli ešte aj zrážky, a tak takmer každé auto, ktoré sa nachádzalo včera v exteriéri posypal poprašok piesku.

Aktuálne však cez Stredomorie mieri nad Taliansko a Balkán ďalšia vlna saharského piesku, ktorá nad naše územie príde počas piatka.

Video nájdete aj na našom Youtube kanály. Odoberajte nás a nič Vám neujde

Jeho koncentrácia bude opäť vysoká a zrejme ešte aj silnejšia ako tomu bolo v utorok. 

V noci z piatka na sobotu začne cez naše územie postupovať studený front, ktorý prinesie zrážky a tie opäť spôsobia to, že kvapky naviažu na seba tieto prachové častice a tie tak dopadnú na zem. V sobotu tak budú Vaše autá, parapety, či záhradný nábytok opäť zašpinený.

Mala by to však byť nateraz posledná vlna saharského piesku, a tak môžete počas víkendu umývať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd