Najbližšie dni budú aj naďalej nadpriemerne teplé

Peter Minárik
Na Slovensku, ale aj v celej našej oblasti zažívame pomerne príjemné počasie s teplotami, ktoré sa šplhajú nad hranicu +20°C.
Babieho leta s vysokými teplotami sme sa v septembri nedočkali, tak to kompenzuje a ešte kompenzovať bude záver októbra. Oblačnosti síce v najbližších dňoch bude prechodne viac a hrozia aj zrážky, no na teplotách to badať nebude. Tie aj naďalej budú stúpať nad hranicu +20°C.

Počasie na našom území je pod vplyvom rozsiahlej oblasti vyššieho tlaku so stredom nad západným Ruskom. Naše územie sa nachádza na zadnej strane tejto tlakovej výše, a tak do našej oblasti od juhu prúdi teplý vzduch. Toto prúdenie prináša na súčasnú ročnú dobu pomerne nadštandardné teploty.

V stredu očakávame na Slovensku prevažne oblačnú oblohu. Postará sa o to vlhší vzduch, ktorý do nižších polôh bude prinášať aj ranné hmly. Na horách a ojedinele aj v nižších polohách však už počas dňa môže byť aj slnečno. Teploty sa v stredu môžu vyšplhať tesne nad +20°C.

Vo štvrtok pribudnú aj zrážky. Od severozápadu postúpi do našej oblasti nevýrazný frontálny systém, ktorý prinesie na viaceré miesta nášho územia spomínané zrážky. Už počas popoludnia však začnú zrážky od severozápadu ustávať. Po oblačnom štvrtku sa už v piatok začne oblačnosť zmenšovať. Očakávame prevažne polooblačnú oblohu.

V priebehu víkendu sa môžete opäť pripraviť na slnečné počasie s maximálnymi teplotami, ktoré sa budú šplhať nad +20°C.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd