Najbližšie dni budú chladné. Oteplí sa na Nový rok

Najbližšie dni budú chladné. Oteplí sa na Nový rok
Ľubomír Franko

Zima zavítala počas uplynulých dní najmä na hory a do vyšších polôh severného Slovenska. Chladné počasie zotrvá do konca roka. Na Silvestra a Nový rok dorazí výraznejšie oteplenie.

Počas najbližších dní očakávame na našom území chladnejší charakter počasia. Od severu k nám dorazí chladný a vlhký vzduch, ktorý bude najmä na sever Slovenska prinášať sneženie. To  môže byť na náveternej strane hôr aj trvalé. 

Najbližšie dni budú chladné

Počas najbližších dní očakávame chladné počasie. Dôvodom bude chladnejšie prúdenie od severu, ktoré bude nad naše územie prinášať studený vzduch. Sever Slovenska sa ale môže kvôli početným zrážkam tešiť novej snehovej pokrývke. 

Oteplenie dorazí začiatkom roka

Viaceré numerické modely momentálne rátajú s oteplením. To sa aktuálne očakáva na rozmedzí rokov. Oteplenie by malo byť výraznejšie a teploty sa opäť dostanú výrazne nad dlhodobý priemer.

Napriek tomu, že najbližšie dni budú teplotne priemerné a aspoň sever Slovenska sa dočká sneženia, od nového roka sa očakávajú nadpriemerne vysoké teploty. 

Maximálne denné teploty sa budú opäť šplhať nad +5 °C, v najteplejší lokalitách bude až do +10 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd