Najbližšie dni budú veľmi studené. Trópy sa vrátia až cez víkend

Peter Minárik
Po sérii búrok sa počasie stabilizuje, ale letné rozhodne nebude. Pred nami sú chladné dni, ktoré prinesú teploty pod hranicou dlhodobého priemeru.

Uplynulé dni sa počasie na našom území doslova vybláznilo. Zaznamenali sme sériu intenzívnych búrok, ktoré spôsobovali prívalové lejaky, ktoré zaplavovali polia, cesty aj pivnice. Počasie sa vybláznilo najmä na východe, kde sa dokonca vytvorila silná supercela, ktorá spôsobila od Prešova až po Michalovce veľké škody.

Jediné čo ako tak potešilo boli zrážky. Zrážky z búrok nie sú príliš podstatné pre vlahu pôdy, nakoľko pôda nestíha vlhkosť absorbovať a väčšina zrážok skončí v riekach kam rýchlo stečú. Uplynulé dni sa však vyskytli aj dlhšie trvajúce zrážky, ktoré sucho najmä na západe výrazne zmiernili. 

Počasie bude premenlivé

Nasledujúce dni budú na našom území v znamení veľmi oblačného počasia. Počasie totiž ovplyvňuje výšková tlaková níž, ktorá sa nachádza nad našou oblasťou.

 

Táto výšková tlaková níž tak prináša zrážky a tak to bude aj v nasledujúcich hodinách. Na našom území síce veľa zrážok nespadne, ale nad okolitými krajinami sa bude stáčať zrážkové pole a nejaké zrážky predsalen zasiahnu aj naše územie.

 

Bude chladno

Treba sa však pripraviť na ochladenie, ktoré budeme pociťovať na celom našom území. Maximálne teploty sa budú pohybovať pod hranicou dlhodobého normálu v stredu a vo štvrtok vystúpia teploty len od +16 do +25°C.

 

Ak sa teda pozrieme na dlhodobý priemer, tak modrá farba naznačuje, že nás čakajú teploty výrazne pod priemerom a to aj o 10°C.

 

Na kraťasy to tak nasledujúce dni najmä na severe nebude, no počasie nahodí letný kabát opäť cez víkend.

Počas víkendu trópy

Cez víkend sa môžete opäť tešiť na príjemné počasie. Do našej oblasti sa obnoví prílev teplého vzduchu, ktorý prinesie teploty, ktoré budú na našom území opäť stúpať nad hranicu +30°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd