Najbližšie dni prinesú zrážky. Teploty však budú vysoké

Peter Minárik
Pred nami je pomerne výrazná zmena počasia o ktorú sa postará rozsiahla oblasť nižšieho tlaku nad západnou Európou a Jadranom.
Zo severného Atlantiku sa cez západnú Európu až nad Stredozemie rozširuje výrazná oblasť nižšieho tlaku. Po okraji tejto oblasti bude do našej oblasti prúdiť teplejší a vlhší vzduch od juhu, ktorý prinesie síce pomerne veľa zrážok, ale okrem toho aj pomerne príjemné jarné teploty, ktoré počas dňa budú stúpať nad hranicu +10°C.

Posledný februárový deň bude na našom území prevažne zamračený a v priebehu dňa sa od juhu začnú rozširovať zrážky, ktoré budú najvýraznejšie najmä v centrálnej časti územia. Od nadmorskej výšky približne 1500 metrov môže aj snežiť.

Prvý marcový deň bude naďalej oblačný, ale počas dňa sa v západnej časti územia môže oblačnosť prechodne aj zmenšiť. Najmä na východe však počítajte so zrážkami. V nedeľu už zrážky hrozia len ojedinele. Oblačnosti však na našom území bude dosť. Počas víkendu sa maximálne denné teploty budú šplhať až na úroveň okolo +13°C. Ochladiť by sa malo v budúcom týždni.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd