Najsilnejší vietor na Slovensko neprišiel. Zostal pred hranicami

Najsilnejší vietor na Slovensko neprišiel. Zostal pred hranicami
Peter Minárik

Víchrica Sabine na Slovensko dorazila v oveľa nižšej sile, ako sa pôvodne očakávalo. Tie najsilnejšie nárazy vetra zostali pred našimi hranicami.

Najsilnejší vietor mal na naše územie doraziť krátko po poludní. Ten aj prišiel na čele studeného frontu, no nárazy boli výrazne slabšie ako simulovali numerické modely a to až o polovicu. 

Spomedzi nižších polôh fúkalo najsilnejšie v Prešove, kde náraz vetra dosiahol 65 km/h, no to bol ešte južný vietor, ktorý nesúvisel s postupujúcim studeným frontom.

Ten začal postupovať až popoludní a priniesol maximálne nárazy vetra do Malaciek o sile 61 km/h a do Bratislavy, či Piešťan okolo 50 km/h. Tie najsilnejšie nárazy vetra neprišli ani na východ Rakúska a ako vidieť, tak línia silného vetra s nárazmi cez 100 km/h zostala tesne pred bránami Slovenska. 

zaznamenané maximálne nárazy vetra
zaznamenané maximálne nárazy vetra

Vietor o sile víchrice dosiahol silu len na horách. Na Lomnickom štíte namerali náraz o sile 162 km/h a na Chopku o sile 151 km/h. 

Vietor bude teraz slabnúť a opäť sa rozfúka zajtra počas rána. Nárazy vetra by mohli dosiahnuť rýchlosť okolo 60-70 km/h.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd