Naša Zem má za sebou druhú najteplejšiu zimu v histórii meraní

Veronika Salayová

Podľa vedcov z vládnej agentúry NOAA naša planéta Zem zažila druhú najteplejšiu zimu v histórii meraní.

Zimné mesiace v severnej pologuli – december 2019 až február 2020 – boli ako celok nadpriemerne teplé. Agentúra NOAA uviedla, že máme za sebou druhú najteplejšiu zimu v 141-ročnej histórii meraní.

Podľa vedcov z agentúry rovnako išlo aj o druhé najhorúcejšie leto na južnej pologuli, aké sa kedy zaznamenalo v histórii meraní.

Globálna povrchová teplota pôdy a oceánu bola v januári a februári 2020 o +1,16 °C nad priemerom z 20. storočia.

Meteorologická zima sa takmer neobjavila na mnohých častiach severnej pologule. Európa aj Ázia zaznamenali počas zimy teplotne výrazne nadpriemerné hodnoty.

Rekordné teploty boli pozorované počas zimných mesiacov vo väčšine západnej polovice Ruska a v mnohým častiach Európy, východnej Ázie, severnej Austrálie, Atlantického oceánu, Indického a západného Tichého oceánu.

Minulý mesiac, čiže mesiac február bol taktiež mimoriadne teplý. Bol v poradí druhým najteplejším februárom v histórii meraní.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd