Naše územie čakajú pekelne horúce dni. Bude až do +35 °C

Peter Minárik

Do Európy začal prúdiť veľmi teplý vzduch, ktorý sa v nasledujúcich dňoch postará o veľmi vysoké teploty, ktoré vyvrcholia až v sobotu. Môže byť až +35 °C.

Slovensko čaká nasledujúce dni pekelne teplé počasie. Teplo bude nielen na našom území, ale aj v mnohých okolitých krajinách. Teploty budú stúpať až nad hranicu +30 °C a to aj na našom území.

O veľmi teplé počasie sa postará tlaková výš, ktorá sa rozkladá nad východnou Európou. Po zadnej strane tejto tlakovej výše bude do našej oblasti prúdiť teplý vzduch až z Afriky.

Hranicu +30 °C by teploty na našom území mohli pokoriť už počas štvrtka, no najteplejším dňom by mal byť na našom území piatok.

Teploty sa dostanú na +27 až +32 °C a najteplejšie bude na západnom Slovensku. Tu by sa teploty mali pohybovať od +32 do +34 °C.

Numerické modely však očakávajú, že v oblasti Záhoria, Dunajskej Stredy, či Komárna by sa teploty mohli dostať až k +35 °C. 

Okrem toho, že bude na našom území horúco, tak bude aj slnečno. Čaká nás tak pekelne horúci záver pracovného týždňa.

Teplé počasie by ešte počas soboty malo panovať na východe Slovenska, ale v priebehu dňa sa začne počasie výraznejšie kaziť. Cez naše územie totiž začne postupovať studený front, ktorý prinesie intenzívnejšie búrky. Viac o vývoji na tieto dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd