Nasledujúce dni budú poriadne upršané a veterné

Peter Minárik
Príjemné a stabilné počasie je definitívne za nami. Pred nami je výrazná zmena v podobe výrazných zrážok, ochladenia a silného vetra.
Už v priebehu nedele začne cez naše územie postupovať pomerne výrazný studený front. Ten prinesie na viaceré miesta Slovenska zrážky. Zrážky sa v priebehu dopoludnia začnú rozširovať nad celé naše územie a ustávať budú od západu až v priebehu prvej polovici noci. Od severozápadu k nám však začne vtekať chladnejší vzduch, a tak už vo večerných hodinách začne od výšky 1400 metrov snežiť.

V ďalších dňoch však nepríde k zmene. Cez južnú Škandináviu a Dánsko sa bude smerom nad Pobaltie presúvať tlaková níž, ktorá naďalej bude prinášať do našej oblasti chladnejší vzduch. V pondelok sa zrážky začnú rozširovať od juhu a pršať bude predovšetkým nad stredným Slovenskom. Na horách bude opäť snežiť. Denné teploty sa v priebehu pondelka budú pohybovať len na úrovni +8 až +14°C. Na Orave, Liptove a na Spiši však môže byť aj chladnejšie.

Ďalšie výraznejšie a celoplošné zrážky prídu v utorok na ďalšom frontálnom systéme.
Až do utorka treba počítať, predovšetkým na západnom Slovensku a na našich horách so silným nárazovým vetrom. Na hrebeňoch Tatier bude vietor dosahovať silu víchrice.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd