Nasledujúce dni prinesú depresívne, oblačné počasie

Nasledujúce dni prinesú depresívne, oblačné počasie
Peter Minárik

Vonku to uplynulé dni vyzerá veľmi depresívne. Daždivé a zasnežené počasie striedajú oblačné a hmlisté dni a podľa vyhliadok sa v nadchádzajúcich dňoch nič výrazné nezmení s výnimkou jedného dňa.

Počnúc prvým decembrom odštartovala na našom území meteorologická zima a zimne to uplynulé dni vyzerá aj vonku. Po vlne sneženia a mrznúceho dažďa nastali oblačné a hmlisté dni.

Počasie v našej oblasti sa už niekoľko dní nachádza pod vplyvom oblastí nižšieho tlaku vzduchu alebo frontálnych systémov, ktoré prinášajú takýto charakter počasia.

Ovplyvňovala nás však aj tlaková výš, no tá priniesla inverziu, ktorá opäť nepriniesla do nižších polôh slnečné počasie.

Podľa predpovede počasia na nasledujúce dni sa charakter počasia veľmi nezmení. Naďalej bude na našom území prevládať oblačné až zamračené a hmlisté počasie s pomerne nízkymi teplotami. Očakávajú sa aj zrážky.

Výnimkou by mal byť len jeden deň a tým by mala byť streda. V stredu sa totiž cez naše územie bude presúvať stred tlakovej výše, ktorý sa postará o to, že na našom území zavládne prevažne jasné až polojasné počasie a to aj v nižších polohách.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd