Nasledujúce dni stále suché a bez búrok.Tie až v utorok

Peter Minárik

Nasledujúce dni nás čaká stabilné počasie pod kontrolou rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu. Popoludní nám už nehrozia ani búrky ako tomu bolo v uplynulých dňoch.

Búrky, ktoré v uplynulých dňoch priniesli vlahu aspoň do niektorých oblastí nášho územia úplne zmiznú. Riadiacim tlakovým útvarom bude rozsiahla tlaková výš, ktorá zabezpečí stabilné počasie. Táto tlaková výš sa bude presúvať cez Dánsko, Baltské more nad Fínsko a v priebehu nasledujúceho týždňa nad Rusko.

Naša oblasť sa tak dostane po okraji tejto tlakovej výše do severovýchodného až východného prúdenia. Obvykle takéto prúdenie prináša teplejší vzduch, no to teraz neplatí. Východná Európa je totiž rovnako prehriata ako naša oblasť. Napríklad v Kyjeve a v Bielorusku stúpali teploty v uplynulých dňoch nad +30 °C a pokorené tak boli historické rekordy.

Počas víkendu a aj na začiatku budúceho týždňa tak na našom území zavládne jasné až polojasné počasie. Búrky sa vyskytnú ešte v sobotu aj to len ojedinele v Banskobystrickom kraji a až do utorka ich nečakáme. 

Pri jasnej až polooblačnej oblohe budú teploty do utorka stúpať na +22 až +28°C. Bude tak o niečo chladnejšie ako v uplynulých dňoch a to práve vďaka severovýchodnému prúdeniu, ktoré nahradí južné, no stále bude na súčasnú ročnú dobu nezvyčajne teplo.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd