Nasledujúce týždne budú mimoriadne teplé. Odchýlka dosiahne 8 °C

Nasledujúce týždne budú mimoriadne teplé. Odchýlka dosiahne 8 °C
Ľubomír Franko

Počasie na Slovensku zimu aktuálne vôbec nepripomína. Teploty sú už vysoko nad priemerom a takto tomu bude aj počas najbližších dní.

Klimatické modely už dlhšie rátajú s teplotne nadpriemerným decembrom. Aktuálne predikcie sa vôbec nezmenili a očakáva sa, že druhá polovica decembra bude mimoriadne, až extrémne teplá. 

Klimatický model NCEP CFSv2 ráta pre najbližšie týždne s výraznou teplotnou anomáliou. Teploty by mali byť v týždni od 14. do 20. decembra až 7,5 °C nad priemerom, ešte teplejší by však mal byť týždeň od 21. do 27. decembra, kedy by teplotná odchýlka od dlhodobého priemeru mala na našom území dosiahnuť až +8 °C. 

Očakávané teplotné anomálie počas najbližších 3. týždňov

Najbližšie týždne môžeme preto očakávať viac oblačnosti, vysoké teploty a dážď, pričom už najbližší utorok môžu maximálne denné teploty dosiahnuť až do +15 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd