Nebezpečná situácia: Ľudia v Tatrách stáli na slabo zamrznutom jazere

Poľsko Veronika Salayová

V poľskej časti Tatier, iba 2 kilometre od slovenských Rysov, sa ľudia vystavovali veľkému nebezpečenstvu, keď húfne postávali a šmýkali sa na slabo zamrznutom jazere Morské oko. 

Ľudia v hojnom počte sa na poľskej strane Tatier postávali alebo sa šmýkali po povrchu jazera Morské oko, a to aj napriek platnému zákazu.

Vstup na zamrznuté plochy jazier je v poľských Tatrách zakázaný, čo mnohí turisti porušili v domnienke, že je to bezpečné, no v skutočnosti to tak nebolo. 

Návštevníci sa vystavili veľkému nebezpečenstvu, pretože hrúbka ľadu dosahovala iba 6 centimetrov a ľahko mohlo tak dôjsť k prelomeniu ľadu, čo sa nemuselo skončiť dobre. 

Tatranský národný park (TPN) vo svojom vyhlásení žiada, aby turisti nevstupovali na povrch horských jazier vrátane Morského oka.

Uvádzajú, že ľad je na mnohých miestach veľmi tenký a môže sa ľahko zlomiť.

Úrady taktiež varujú, že v Tatrách je málo snehu a podmienky nie sú vhodné na turistiku. Turistické chodníky sú zľadovatené a kvôli nízkej oblačnosti môže byť viditeľnosť a orientácia v teréne náročná.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd