Nemecko sužujú extrémne búrky. Za hodinu spadlo toľko, čo za celý mesi

Peter Minárik
Juh Nemecka aktuálne sužujú veľmi silné búrky. Tie prinášajú prívalové zrážky, krupobitie a vysokú beskovú aktivitu.

Nemecko dnes zažíva veľmi náročný deň. Viaceré oblasti na juhu bičujú veľmi silné búrky, ktoré sú najextrémnejšie za posledné roky.

Intenzívne búrky zaplavujú cesty, pivnice a podzemné priestory. Blesky spôsobujú ďalšie škody a v niektorých oblastiach sťažuje život aj silný vietor a krupobitie.

V Nemecku naďalej pretrváva kritická situácia a platí najvyšší 4. výstražný stupeň pred búrkami. Na juhu Nemecka len počas dnešného popoludnia udrelo takmer 200 000 bleskov.

Problémom sú okrem bleskov aj výdatné zrážky.  Na stanici Hohenpeißenberg, južne od Mníchova spadlo medzi 18:00 až 19:00 až 52 litrov vody na meter štvorcový. Za hodinu tu spadlo toľko zrážok ako bežne za celý máj, čo spôsobilo rozsiahle záplavy.

 

 Pohľad na aktuálnu detekciu bleskov

Intenzívne búrky sa presúvajú smerom k severovýchodu a v noci by mali doraziť aj do susedného Česka. Nás zasiahnu búrky, ktoré sa aktuálne začínajú vyvíjať v Maďarsku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd