Nevydýchli sme si. Búrky sú tu opäť

Nevydýchli sme si. Búrky sú tu opäť
Veronika Sádovská

S príchodom poludnia prišli znova aj búrky. Vznikajú najmä nad vyššími pohoriami.

Stále sa nachádzame vo veľmi teplom a dusnom vzduchu, v ktorom sa prebúdzajú prvé búrky.

Narozdiel od včerajších, tie dnešné sa tvoria hlavne v strede nášho územia. Povahou sú stacionárne, resp. kvázistacionárne. Pohybujú sa pomaly severovýchodným smerom.

Prvé znaky búrok sa objavili v Tatrách, na Slovensko – Poľskej hranici. Ďalšie väčšie jadro vzniklo nad Breznom a presúvať sa bude Nízkymi Tatrami. Okole neho sa už tvoria ďalšie potenciálne jadrá.

Zatiaľ vznikajú samostatne, neskôr sa ich výskyt rozšíri aj na ďalšie severné okresy Prešovského a Banskobystrického kraja. Môžu sa spájať aj do väčších búrkových celkov.

Sprevádzať ich budú intenzívne a výdatné zrážky. Lokálne môže aj dnes spôsobiť problémy voda, ktorá bude stekať zo svahov na cesty.

Hlavne turisti na horách by si mali dať väčší pozor, sledovať vývoj počasia a zbytočne neriskovať.

V najbližších hodinách bude teda znova veľmi búrlivo. Situáciu budeme monitorovať. Ich aktuálnu polohu môžete sledovať tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd