New York zasiahla najhoršia snehová fujavica od roku 2016

Peter Minárik

Desiatky centimetrov napadli v uplynulých hodinách na severovýchode USA, čo spôsobilo obrovské dopravné problémy. Z mnohých oblastí hlásia najhoršie sneženie za uplynulé roky.

Celá severovýchodná polovica Spojených štátov zažíva mimoriadne studené a zasnežené počasie, ktoré prerušilo aj rozsiahle plány vlády na očkovanie ľudí.

Tisícky letov bolo zrušených po tom ako výdatné sneženie zasypalo mnoho oblastí a so snehom aktuálne bojujú milióny ľudí. Veľkým problémom je to, že desiatky centimetrov snehu napadli aj v husto obývaných oblastiach,

V newyorskom Central Parku napadlo viac ako 43 centimetrov snehu a v susednom štáte New Jersey hlásili až 76 centimetrov, čo je najviac od roku 2016.

Guvernér štátu New Jersey pre výdatné sneženie vyhlásil stav núdze. V niektorých oblastiach tohto štátu totiž napadlo aj viac ako 50 cm snehu.

Počasie komplikuje život na severovýchode USA už od nedele. Intenzita sneženia dosiahla lokálne až 5 cm za hodinu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd