Nízke teploty už čoskoro skončia. Od utorka opäť +20°C

Ľubomír Franko
Po víkendovom ochladení príde výrazne oteplenie. Teploty budú atakovať hranicu +25°C

Po chladnejšom závere týždňa a víkende k nám prichádza oteplenie. Zatiaľčo dnes vrcholí od severovýchodu prílev chladnejšieho vzduchu, už začiatkom týždňa príde výrazne oteplenie. Teploty opäť prekonajú hranicu +20°C a priblížia sa až k +25°C.

Prúdenie sa zmení na juhozápadné

Momentálne k nám od severovýchodu zasahuje brázda nízkeho tlaku vzduchu, po ktorej okraji k nám prúdi chladnejší vzduch. Už v utorok by sa malo prúdenie zmeniť a do nadvlády sa dostane tlaková výš. Oblačnosti bude každým dňom ubúdať a zároveň sa bude otepľovať. Zmena by mala prísť v utorok. Teplý vzduch, ktorý sa po zadnej strane tlakovej výše so stredom nad strednou Európou dostal do západnej Európy sa od západu až severozápadu dostane aj ku nám. 


Maximá sa budú zvyšovať každým dňom. Dnešný a zajtrajší deň by sa mali teploty udržiavať stále do +15°C, v severných okresoch do +10°C. Už v utorok by v najteplejších lokalitách mali teploty vystúpiť na +18°C a v stredu dokonca cez +20°C. Oteplí sa aj na severe, kde teploty vystúpia na +13°C, resp. na +15°C. Oteplenie je jasne vidieť aj na ensembli modelu GFS z predpovede 6-hodinových úhrnov zrážok a teploty v hladine 850 hPa. 

Slnečné a teplé počasie by malo vydržať minimálne do začiatku apríla. Čakajú nás slnečné, nadpriemerné teplé dni s minimom zrážok. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd