Nový rok začne oteplením a poľadovicou. Zima však tak skoro neodíde

Peter Minárik
Noc na Silvestra bola na viacerých miestach najchladnejšou v roku. Už v noci na Nový rok sa však začne otepľovať a hrozia mrznúce zrážky.
Prílev chladného vzduchu do našej oblasti, ktorý k nám niekoľko dní prúdil od severu sa skončil a k moci sa dostane teplejšie, západné prúdenie. Postará sa o to tlaková výš, ktorá sa rozširuje z Francúzska cez Alpy až nad Balkán a do našej oblasti tak otvorí teplejšie západné prúdenie.

Na Nový rok začne cez naše územie postupovať frontálny systém. Vo výškach sa už prejaví teplý vzduch a teplota sa tu bude pohybovať nad nulou. Spodné vrstvy však budú naďalej prechladené. Zrážky začnú najmä na severe a západe vypadávať v kvapalnom skupenstve a tie tak budú na podchladenom zemskom povrchu namŕzať.
Ako k nám prenikne teplejší vzduch NÁJDETE TU.

Teploty sa na Nový rok budú pohybovať od -4 do +1°C, ale na východe môže byť ešte aj teplejšie. Počas piatka zrážky ustanú a očakávame prevažne oblačné, miestami polooblačné počasie s teplotami od -4 do +2°C.

V priebehu piatkového večera a v noci na sobotu však cez naše územie začne postupovať ďalší, tentokrát studený front. Na jeho čele treba opäť počítať s mrznúcimi zrážkami, ktoré však rýchlo budú od severozápadu aj v nižších polohách prechádzať naspäť do sneženia.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd