Nový týždeň začína upršaným počasím. Kde naprší najviac?

Veronika Sádovská

Nový týždeň bude stále chladný a sychravý. Zlepší sa to až v druhej polovici pracovného týždňa. Zatiaľ si prichystajte dáždniky a teplé oblečenie.

Nový týždeň prináša nezmenené počasie. Už počas včerajšieho dňa postupovalo našim územím zrážkové pásmo, ktoré počas noci doznievalo ešte na východe Slovenska.

Práve preto je dnešné ráno príjemnejšie na západe ako na východe či juhu Slovenska. Aktuálne prší takmer na celom území, najvýraznejšie však na juhu.

Teploty sa príliš nezmenia

Aj ráno je teplotne rozdelené. Teplota počas noci klesla na západe na +13 °C, ale na východe a severe aj pod +10 °C.

Ani denné teploty nebudú výrazne vyššie ako boli včera. Bude od +13 °C do +18 °C, teplejšie môže byť len na juhozápade a to do +20 °C.

Naprší ďalších 35 mm zrážok

Počas včerajšieho večera a noci už napršalo hlavne na juhu do 20 mm zrážok. Do dnešného večera k nim ešte pár mm pribudne.

Celkovo tak spadne počas dnešného dňa na našom území od 15 do 20 mm. Najviac zaprší na strede Slovenska. 

V utorok nás bude ešte stále ovplyvňovať tlaková níž so studeným a vlhkým vzduchom, takže pribudnúť môže ďalších 15 mm zrážok. Celkovo tak spadne v rôznych oblastiach Slovenska od 15 do 35 mm.

Počasie sa postupne zmení

Tlaková níž, ktorá má svoj pôvod severne od Islandu (písali sme o nej tu) a ktorá nám prinesie chladný a vlhký vzduch, bude ovplyvňovať počasie približne do polovice týždňa. Potom by sa počasie malo zlepšiť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd