VIDEO: Objavujú sa prvé búrky. Blesky udreli pri Kremnici

VIDEO: Objavujú sa prvé búrky. Blesky udreli pri Kremnici
Peter Minárik

Na studenom fronte, ktorý v týchto chvíľach postupuje cez naše územie sa môžu objaviť aj búrky. Tie sa vyskytli už na strednom Slovensku.

Pred studeným frontom, ktorý v týchto chvíľach začína postupovať cez naše územie prúdi nad naše územie teplý vzduch. Aj vďaka tomu sa teplota na Záhorí v Kuchyni vyšplhala až k +15 °C.

Za postupujúcim studeným frontom však začína do našej oblasti prúdiť chladnejší vzduch. Vďaka výraznému teplotnému kontrastu a dynamike sa tak na studenom fronte tvoria aj búrky. 

Studený front však prináša aj krúpky. Tie padali dopoludnia aj v Uhrovci pri Bánovciach nad Bebravou.

Prvé búrky udreli aj na našom území v okolí Kremnice, kde detekcia bleskov zaznamenala okolo 20 bleskových úderov. Na Gemeri udrelo ďalších 5 bleskov. Výraznejšie sa však blýskalo a ešte sa aj blýska v Rakúsku, v Česku, či v Nemecku. Nad regiónom strednej Európy udrelo viac ako 5000 bleskov.

Ďalšie búrky sa môžu vyskytnúť na našom území v popoludňajších hodinách.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd