Obrovský bolid preťal nočnú oblohu v Číne a poriadne vystrašil miestnych

Veronika Sádovská

Nočnú oblohu v Číne preťahala obrovská ohnivá guľa. Bol to bolid, ktorý sa nakoniec rozbil na menšie kúsky, ktoré spadli na zem

Obyvatelia čínskej provincie Čching-chaj na severozápade krajiny videli v noci na 23. decembra na oblohe veľkú ohnivú guľu. Bol to bolid, ktorý sa dostal do našej atmosféry.

Pri vstupe do nej síce zhorel, ale niektoré malé kúsky z neho dopadli aj na zemský povrch. Mnohí nadšenci sa ich vybrali hľadať.

Dopad týchto menších častí zaznamenali aj seizmografy. Podľa čínskeho centra pre zemetrasenia pristáli niekde na hranici okresov Nangqian a Yusu.

Ľudia, ktorí ho zahliadli boli dosť prekvapení a aj vydesení. Jeho žiara bola taká jasná, že na chvíľu sa z tmavej noci stal deň. Podľa svedkov jeho jas bol najprv veľmi slabý, ale nakoniec na niekoľko sekúnd spôsobil, že všetko bolo jasné ako počas slnečného dňa.

Svedkami tohto úkazu boli aj pasažieri lietadla smerujúceho zo Si-anu do Lhasy. Video zachytáva rôzne pohľady na tento bolid. 

Podobné bolidy sme tohto roku zaznamenali aj v Brazílii a vo Švédsku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd